Dagens Horoskop


Tur
I dag löper du inga speciella risker. Du har inte heller någon speciell chans att vinna något.
Hälsa
Du är i bra form och har goda chanser att göra den än bättre. En bra vecka för motion och sport.
Ekonomi
Du har nu turen med dig i snabba affärer. Men var på din vakt, det kan skifta snabbt i sådana sammanhang.
Arbete
Håller du dig bara saklig, går du vinnande ur alla eventuella konflikter i dag.
Kärlek
Det tycks inte bli några förändringar när det gäller kärlekslivet idag. Du är upptagen med annat så det spelar inte dig så stor roll.
Relationer
Du tycker inte om att känna dig manipulerad. Det gör du kanske just nu. Helst skulle du vilja att allt flöt som vanligt.







Vilken natt...

Suck.. Min lilla loppa har nu fått feber!! Liten! Jag verkligen hatar när hon blir så dålig. Så idag blir det glass, och mys i soffan som gäller.
Jag ska iof tvätta, men det kommer gå bra!


Ta hand om er!

Klant arsle jag....

ÅÅÅÅHHH Jag blir så trött på mig själv ibland. Suck. Har råkat trycka in fel pin kod på mobilen 3 gånger. Så ni vill de ha PUK koden.. Och vart ligger den??? Jo på jobbet!!!


trötta ut mig..

SKa det va så här? ska det?

Dagens framtid?

I går när jag hämtar Loppan från fritids så kom det  fram några tjejer till mig när jag håller på att samla ihop hennes saker. (lika yrväder som sin mamma)

Jag och tjejerna hann byta några ord med varandra innan Julia var klar med sitt.
Så här kan det låta på ett fritids:

Tjejerna: Är du Julias mammma?
Jag: ja, det är jag.
Tjejerna: varför ska Julia hem?
Jag: för att nu har jag slutat jobba och då hämtar jag henne.
Tjejerna: jaha
Tjejerna: Går hon i nollan?
Jag: Julia? Nej hon går i Ettan. Ni då? går ni i nollan?
Tjejerna: JA!!
Jag: är det kul? Spännade?
Tjejerna: JA
Alla utom en tjej: nej jag gillade dagis bättre, fast nollan är bättre än ettan för nu slipper vi läxor.

Vad ska man säga? 

Följ min blogg..

Klicka här för att följa min blogg, och alla era andra bloggar ni läser så kan ni lättare se när nya inlägg har gjorts! Skriv bara in namnet på den blogg ni väljer att följa..


VAB & Scones

Är hemma från jobbet idag då jag har en liten loppa som är jätte förskylld... Hon har hostat och snörvlat sig hela natten. Så imorse låg vi kvar i sängen och drog oss lite extra länge. Sen när det var dax för frukost så bakade vi scones.. mums va gott det var. Nybakade scones med ost och en stor kopp tea till.

Nu sitter loppan i soffan och kollar TV Disney chanel. Själv ska jag passa på att stada lite.


SLUTA BORRA!!!!

Sluta borra för F-N! Jag blir ju dum i huvudet av detta ljudet!!
Hur i H**VETE ska man kunna jobba i detta oväsen? Hör ju inte ens mina egna tankar!!!



Grrrr


Fler bilder från konferensen


Lite paus i planeringen.. Kolla naturen!!



Morgan springer runt och fotar..




Alla Idéer ska diskuteras




På väg hem.. trött




Söta ankorna




Näckrossjön

Skäms??

Har fått frågan om jag i dag skämms för att jag hejar på Hammarby?!  Nej varför skulle jag göra det?

Det var inte jag som kastade in smällare på planen.
Det var inte hela klacken som gjorde det heller.
Det var inte spelarna som gjorde det heller!!!

Så svar på din fråga nej jag skäms inte över att vara Hammarbyare idag!


Tycker jag att det är rätt det som hände? Svar: NEJ!
Tycker jag att de som gjorde det ska staffas? Svar: JA!
Tillhör detta fotbollen? Svar :nej inte i min ögon, fotbollen ska avgöras på planen ingen annanstans.

Om någon utav er såg matchen så såg ni att det blev bråk inom Bajensupportrarna. De som försökte stoppa det som hnde och de som ville ut och slås??  Eller vad handlade det bråket om?

Jag blir så arg när sånt här händer. Men vad ska vi göra för att förhindra det? Ska vi ge fotbollslagen rätt till att stänga av de supportrar som förstör för merparten?


Men om vi ska prata om det som hände på planen istället, Så hade AIk ett bättre övertag i första halvlek. men vi kom i fatt och tog totalt över andra halvlek. Det kom ett drömmål från "Sulan" Sleyman, hans första någonsin för Bajen. Rätt upp i krysset!! 
Ett tveksamt beslut från domare. Var det straff? Som jag ser det nej! Men från hans syn vinkel? kanske?

Nää nu ska jag sluta älta det som hänt, gå vidare Stolt Söderböna!


Dialekter

Sitter här och tänker på det här med dialekter.

Ta mig själv som ett prakt ex. Som f.d. Stockholmare som nu bor i Malmö så har vi ett väldigt olikt sätt att prata med varandra.


Jag som 08 pratar väldigt fort, det gör inte skåningarna. Tur att min arbetskamrater har vant sig med hur jag pratar!

Jag uttalar inte alla bokstäver i vissa ord. Skåningarna lägger till bokstäver.

Tro nu inte att jag har något emot skånska. För det har jag inte. Då skulle jag inte ha klarat av att bo här nere i snart 9 år.


Jag tycker snarare att det är ganska charmigt med dialekter. Synd bara att vi är ganska snabba med att påpeka för varandra hur vi pratar. Jag får höra kommentarer om det dagligen. Oftast så är det med glimten i ögat som detta påpekas och jag tar inte åt mig. Då jag gillar mitt sätt att prata. Men Alla har inta samma sätt att tackla detta. Får ofta frågan hur jag klara att bo här nere då de pratar med gröten i mun..

Vilka är den värsta dialekten enligt er? Vilken är finast?



Enligt mina kollegor låter jag så här??!! Nej!!!!

Bilder från konferensen



















Myslåt...



Hör och njut....
trevlig fredags kväll på er...

Underbara natur!

Är i Höör skåne, på en konferens. Och vi har hamnat på ett jätte mysigt spa/pensionat och konferens anläggning. Litet personligt och hur gor mat som helst! Billder kommer senare.

Vi har varit ute och gått en promenad ute i skogen och det var helt underbart. Snart ska vi ät middag och efter det ska vi bubbla bubbel pool Yeah!!!  Hit kommer jag att åka igen!!

Annars så har dagen vart bra. Många bra diskutioner. Hoppas att morgondagen blir lika bra. Att det kommer fram en massor med förslag på verksamhet till nästa år!

Nää nu ska jag sluta skriva kommer kanske lite mer lite senare. Alla bilder får komma sen. Glömde USB kabblen... Typiskt mig!!!

Kladdig kalender?!

Ibland så är min kalender så tom och fin. Bara små anteckningar, men ibland ser den ut som ett klotterplank. Varför? Jo för att jag måste skriva in ALLT i min kalender annars så glömmer jag bort det. Slarvig, slarvig!!
Har även en stor vägg kalender hemma på vägen där jag skriver in allt som händer. När jag är borta, när det händer saker som Julia ska göra. Allt!!



Som ni ser så har jag en förkärlek till  merkeringspennor och klistermärken. Ja jag vet omoget. men jag tycker att det får det hela att se lite roligare ut..
Hur lägger ni upp era planer?

Resa?

Funderar på att följa med tjejerna Babes on the run på en av deras resor som de hittar på. Låter ju ganska kul. Frågan är bara har jag tid? Vi som ev hade tänk att åka upp på Öl och whiskey mässan vecka 39.  Hmm  Stora beslut..

Vad händer annars i höst? Jobb, jobb och en massa jobb. Varför varför är sommaren redan slut? 

Kryssning



Vilket fall som helst, så ser jag fram emot vad den här hösten har mig att vänta..

Kräftskiva någon???!!

Är grymt sugen på kräftor. Ingen kräftskiva som nalkas??


Ser det inte gott ut???


Lite skratt så här mitt på dagen....




M. Vad tycks.. humor inslag här på bloggen??

Första skoldagen

Kommer ni ihåg när ni hade er första skoladag? Mamma eller pappa stod bakom i klassrummet och man hade ett upprop?
Så hade jag det i alla fall, men inte Julia. På hennes första skoldag fick inte vi föräldrar vara med! Det gjorde lite ont i mamma hjärtat. det var en vanligt skoldag.. ja ja loppan var lycklig som en lärka när hon kom hem. Berättade allt som hänt under dagen. Flera gånger.. Så här lät det hemma hos mig i går kväll,

Julia: mamma, först så fick vi resa oss upp och säga våra namn. Och jag sa då Julia. Sen fick våra platser, å jag sitter breve två killar, bakom mig sitter Izabelle. och sen ska vi ha med oss presentpapper i morgon som vi ska ha inuti våra bänkar. vi kommer att få papper och pennor i morgon. Den andra klassen har redan fått det.
Osv osv

Samtidigt i mitt huvud: herre gud barn, hinner du andas? 
Sen blir jag lite full i skratt. Hon låter exakt som mig när jag har något som jag vill berätta.
Lik mamma men söt ändå!!

Nytt utseende..

Vist är den fin??!! Min nya design här på bloggen??

Jag gillar den jätte mycket!!!


Tack Mimmi du är en pärla


http://mimmisdesign.blogg.se/index.html

Lugn helg..

Som sagt var helgen har vart jätte lugn. Gått en massa så jag kommer upp i mina 12000 steg om dagen. Och det har jag gjort i helgen + lite till! Jippie!!

Annars så hände det inte så mycket. I fredags så var jag hemma hos en god vän till mig. Som har precis renoverat sitt kök. Jätte fint. Lite avundsjuk blir man ju, vill också renovera.. Vi satt och pratade om allt och inget. Och som vanligt fick man sig ett par goda skratt. Tack för en trevlig kväll!

I lördags så var jag uppe på Malmö festivalen med min dotter. Hon fick göra en air brush tatuering..  Sen gick vi och tittade lite vad de hade i de olika försäljningsstånden. Efter gick vi till Folkets park  och tänkte att vi skulle åka lite karuseller, men tivolit var stängt. Så det blev leka av i parken, häst ridning och fika på far i hatten. Kvällen var stilla. Hade för ont i ryggen för att göra något.





Söndagen var en typisk söndag. Julia hade en kompis hemma så det var mycke tjej fniss och skratt innefrån de rummet. Alltid lika kul och höra på dem.





På promenad

På min lunch gick jag idag en promenad på ca 5000 steg! Kändes skönt att gå den biten och jag gillar den park som jag går igenom. På dagtid så känns den vissa bitar som om man har hamnat i en saga.




På vägen tillbaka till kontoret så gick jag förbi kyrkan och där pågick det en begravning. Som vanligt så fick jag en liten klump i magen.

Inte för att jag känner den bortgångna, men jag blir alltid lite ledsen när sånt händer.

Kan man gråta över en människa som man inte har känt? Nu pratar jag inte om en kändis eller annan offentligt person, utan om "vanligt" folk.

När 9/11 hände så satt jag och grät som en liten flicka. Gjorde det i flera dagar efter varje gång jag fick läsa något. Ibland när jag ser program på tv om de som har förlorat någon kär.

Gråter jag över personen i fråga? Eller gråter jag över situationen? Jag vet inte men gråter gör jag i alla fall.






Nu till något helt annat!

Gjorde Ara Abrahamian rätt som la sin medalj? Tror ni att brottardomare är köpta?


13687 steg!

Ha! Jag klarade det igår! Gick över 12000 steg som jag en tjej i min ålder ska gå per dag för att må bra!
Tro mig det har inte så lät som man tror. Sitter ner hela dagen, Och rör inte så mycket på sig..

Dax att skärpa till sig om jag ska klara av att gå till Stockholm..
 
Nää nu är det frukost! När jag kommer tillbaka ska vi diskutera nå annat kul!


Bloggar v dagobok?

Funderar på det där med bloggar.. Var för vill man lägga ut sitt liv, sina tankar, idéer, Bilder osv.. på nätet så att alla kan läsa? Jag gör det ju själv! Men det finns de bloggar som är mer personliga än vad min stakars lilla blogg är.


Jag ska erkänna att det finns en hel del bloggar där ute som jag fastnat för och läser dagligen. Men vad hände med den hederliga dagboken? Den man gömde under sängen, och som hade ett lås som vem som helst kunde bryta upp? Är det någon som skriver dagbok idag? 


Det finns kändisar som bloggar, de som har blivit kända för att de ha bloggat, de som tjänar pengar på sin blogg.

Inte fick jag några pengar för att jag skrev dagbok som storasyster smygläste!!


Vilket fall.. Om man nu väljer att lägga ut sitt liv i en blogg. Borde man inte vara beredd på att det finns människor där ute som inte gillar det man gör/står för eller ens åsikter? Att man kommer säkert att få en massa påhopp i sina kommentarer. Alla kan ju inte tycka och tänka likadant! Tänk så trist världen skulle vara om alla var som mig?!


Det finns en del bloggare som enligt mig verkar ha svårt att ta emot en syrlig kommentar, eller att någon skriver att de tycker att bloggaren är dum i huvudet. Sen finns det de som accepterar att alla inte tycker likadant som det man själv skriver.


Men men jag tänker fortsätta att blogga och läsa bloggar!

Ta hand om er!!


Det är inte sant...

Varför varför måste det börja regna nu.... ????

Slutar jobba om 50 min. Och det har inte ragnat på hela dagen, men just nu bara för att Petra ska gå hem å börjar det regna!

Jag har inte gudarna på min sida...

Bara älskar den låten...



Är den inte underbar???

Går vidare..

I går så trotsade jag Moder natur och gick hem. Men det regnade inte så mycket på mig. Slutade regna när jag var halv vägs hem. Och solen tittade fram. Så glad jag blev..


På vägen hem hämtade jag upp Julia (min dotter) hos P & P. Där hon lekt med barnen istället för att vara med mamma på jobbet hela dagen. När vi går sakta hemåt så pratar vi om hur dagen vart. Lät på henne som om hon hade haft en bra dag.


Kom hem och gjorde det vanliga, hängde tvätt plockade in och ut ur diskmaskinen, vek den tvätt som var ren, dammsög upp det värsta hundhåret.. Grr hatar hundhår!!!


Detta fick mig att tänka efter. Hur kommer det sig att vi tjejer städar fortare än killar? Vet att det inte gäller alla Men nu tänker jag generalisera. Tjejen kan tycka att det är skitigt och det behövs städa och inte förrän två dagar senare kanske killen tycker att det är skitigt. Och varför heter det ofta att vi ska städa men i slutändan är det bara en av oss som gör det?


Hmm


Usch..



Vet inte om ni kan se det men det regnar utanför mitt fönster... Usch
Ska jag gå hem i det här? I klädd kläning.. Blir nog bussen idag!

Passar in på mig...


Eller??

Ta det med en klackspark.. Hittade detta grattis vykort på en sushi restaurang när jag och min goda vän M var där och åt.
Kortet är reklam för Classic kaffe..

Svårare än vad man tror

Är sååååå godissugen idag! Lakrits, surt, salt allt!! mmm gott.

Men eftersom jag har börjat mitt nya nyttiga hälspsamam liv så får jag ät något nyttigare.. Som nötter, torkad frukt och morotsjuice.


Ser det inte gott ut??

Annars så är det lugnt här nere i södra delarna av Sverige. Lite dåligt väder bara..

Ta hand om er

Gå till Stockholm...

Den 1 september så böjar vi vår utmaning på jobbet. Vi ska gå en förbestämd sträcka. Alla som vill får delta och de som gör det får en stegräknare..

Vet ni om att vi kvinnor mellan åldern 18-40 bör gå minst 12 000 steg om dan?! Gör ni det? För jag gör nog inte det. Inte nu när jag bytt jobb.


Vi som har ett stilla sittande jobb har svårigheter att gå så mycket under dagtid så det gäller att gå dessa steg efter jobb. Tur för mig så har jag en lagom gång sträcka mellan hem och jobb så det blir ett par steg om dagen. Men annars?!


Nu till min utmaning som jag ska anta. På 10 veckor så ska jag ha gått till Stockholm.(från Malmö) 60 mil. Detta resulterar i att jag med mina "stora" steg ska gå minst 12327 steg om dagen för att klara detta.


De andra utmanings sträckorna: Gamleby 38 mil. 8121 steg per dag

                                                            Göteborg 28 mil. 5735 steg per dag

Kommer att lägga rapport här i bloggen hur det går för mig.. Håll tummarna


Vad hände i helgen??

Fredags: Pizza hos N & M. Spelade Buzz.. Så himla kul det kan vara med ett Tv-spel..
Lördags: Sov länge, städa lite, tvättade, Barn kalas ute på Jägershill, Sen grillning med goa vänner.
Söndag: Städa, tvätta mer.. Så är det när man har två hundar, katt barn o sambo. Tog det sen bara lugnt.


Ingen händelsrik helg direkt. Har haft en hel del såna helger på sistonde. Lugna helger... men snart borde det vara dax för en kräftskiva... ÅÅ snart inflyttningfest ju... trevligt!!!


080808

Jippie!!! I dag är det Stockholmarnas dag!! Eller?!


Oki Klart att jag fattar att det är lite komiskt att dagens datum är vårt (ser mig fortfarande som en sthlm: are) riktnummer. Men att göra en SÅ stor grej av det??

  • Är inte detta samma sak som att säga: Idag är det vår dag. Alla andra dagar kan ni ta!? Undra vad det här kalaset kommer att kosta för Stockholmarna? Och är det bara Stockholms kommun som är med och finansierar? Eller ska de andra grannkommunerna som har samma riktnummer vara med och betala?

Missförstå mig inte nu. Klart att jag ÄLSKAR Stockholm. Älskar dess puls, tempo osv.. Hade lätt kunna se mig bo där igen någon gång i framtiden, Men att gör en festival bara för ett riktnummer?

Borde man inte försöka att satsa på en återkommande festival istället? Oki våga vägra vattenfestivalen, men något annat i mindre skala? Eller nöja sig med de alla olika festivalerna och andra kuligheter som Stockholm har att erbjuda under sommaren?

För er som vill se vad Stockholm har att erbjuda idag gå in på http://www.go08.se/


Samtidigt så ska det vara ett STORT vattenkrig! - Slaget om Stockholm!

Lag Nord mot lag Syd. Borde inte Stockholmarna vara enade? I alla fall under denna dag??


ledig i morgon!!

När jag sitter här och försöker få ihop min kolumn till tidningen så kom jag på... Jag e ju ledig i morgon!!!

Bäst o kolla in SMHI`s hemsida o kolla vilket väder det ska bli?? Ute dag eller städdag? (Har fortfarande min gaderob som måste sorteras) Vill inte....

Håll tummarna för sol i morgon!!!

Annars så ser det ut att bli en lugn helg! Jobba lite kanske.. Skönt när man kan jobba hemma.












Motbevisad

Ibland när man vaknar på morgonen så känner man på en gång att detta inte kommer blir en bra dag.  Så skönt när dagen sen visar mig att jag hade fel!

I morse när jag vaknade så hade jag jätte ont i ryggen igen. Suck, Glömde och köpa mjölk igår så inge kaffe vart det på morgonen! Grr Kom till fritids och där satt en lapp att de har stängt på måndag och tisdag. VA???!!! När bestämdes detta. varför har jag inite fått reda på detta innan? Hur ska jag nu lösa det med loppan?? Väl på jobbet så spiller jag kaffe på mitt skrivbord och en del papper, Åhh

Sätter igång radion och det är en riktigt bra låt på. Där kom dagens första leeende! Efter det så har bara dagen blivit bättre och bättre..

Skönt att bli motbevisad!!

Saker som får mig att le...

* Min dotter
* Få ett sött sms av nån man inte pratat med på länge
* När hunden kommer och möter mig i dörren, fast jag bara slängt sopporna.
* Ljudet av barn som leker
* Fågel sång på morgonen
* En bra bok
* Go mat i goda vänners sällskap
* Skratt
* En kram
* En kopp kaffe tidig sommar morgon.
* Ett uppmuntarande ord
* En bra låt på radion som du just satt på.
* Inbjudan till en fest/bröllop/dop
* Doften av nybakat bröd, och upptäcka att det är ditt bröd.
* Gamla fotografier
* Få höra röster från de du tycker om
* Sommar bruna ben
* Ett vykort från farmor/mormor
* Ett gott vin tillsammans med P.
* En lapinkulta med J. (snart så)
* Tjej snack med tjejerna (gud va jag saknar er)
* Mammas kött gryta
* STOCKHOLM!!!!!


Sorg i hjärtat....

Igår satt jag som så många andra i Sverige framför TV´n och kollade på Allsång på Skansen. Det var som vanligt så där och kolla på, men av någon anledning så fortsätter jag och kollar på programmet.

Igår så var det säsongens sista avsnitt, och många gäster. Men av någon anledning så blev jag lite vemodig. Fick en konstig känsla imagen.

- Är sommaren över nu?? Ska det redan blir kallt? Är det dags för höst kläder?

Jag hatar när sommaren tar slut. Och i vanliga fall så brukar jag få denna känsla nå gång i slutet av Aug, när inbjudningarna till kräftskivorna brukar komma. Men i år fick jag den tidigare, ja jag vet inte så mycket tidigare men det känns som det.

Jag är inte redo att ta farväl av sommaren, sol och fullsatta uteserveringar.

Så tro att jag blev glad i morse när jag vaknade och solen sken utanför mitt fönster!!!


Någon som vet ett sätt att hålla kvar sommaren lite till?? Hojta till!!


Sjuk....

Fattar inte vad som är fel med mig. Har ingen feber men det känns nästan som jag skulle ha det. Ont i kroppen. "skin" ömmar överallt. Men men det är bara att vila o hoppas att jag mår bättre i morgon.

Helgen har vart lugn o skön. Bara tagit det lugnt. Var ute o njutit av dem värme som var..

Nää nu ska jag lägga mig och kolla på film. Hoppas att Kapten Jack Sparrow får mig att må lite bättre.



Utmaningen!

Fick denna utmaning av min goda vän floppstar så självklart hoppar jag på den och uppmanar jag som läser bloggen att själva fylla i era svar och dela med er av dem till mig och andra.

5 saker som är på min "att göra lista" idag:
- Vila, då jag inte mår så bra
- Äta
- Läsa min bok jag håller på med
-Uppdatera min blogg
-Sova

Vad gjorde du för 10 år sen?
Sommaren 1998, hmm vad gjorde jag??!  Jobbade på kryddhyllan. Umgicks med vänner. Kommer inte ihåg så mycket mer.

Ställen du bott på?
Runt om i Stockholm, Enköping och Malmö

5 saker du skulle gjort om du blev biljonär?
- Rest en massa
- Renoverat lägenheten 
- Sparat en massa till Julia
- Delat med mig till familjen
-Ge till välgörenhet 

Så där Morgan, nu har jag svarat på frågorna.


RSS 2.0